Norwegian Feature from Nordkapp Filmfestival!

August 2014

Filmfestival Poster 2014
Ellevill bluegrass til festivalen
Read the article below or see nordkappfilmfestival.no

De har levd livene sine på berømte scener og i orkestergraver på Broadway i New York. Nå kommer de til Finnmark for å spille sin høyenergiske bluegrassmusikk. Gjør dere klar for bandet NYCity Slickers!

-Vi er begeistret over å bevege oss fra ett kontinent til et annet for å delta i denne norsk-amerikansk kulturutvekslingen! sier bandlederen i NYCity Slickers, Faser Hardin, med en entusiasme så sterk som bare en amerikaner, eller en finnmarking, kan ha. Da Faser Hardin møtte filmreggisør Knut Erik Jensen i bydelen Hell`s Kitchen på Manhattan for snart to år siden, fant de raskt tonen, og senere har det utviklet seg en uvanlig sterk forbindelse mellom Nordkapp og New York.

Knallsterkt tilbake
I september i fjor var Faser Hardin, ektefellen Annie Chadwick og deres datter Abigail Hardin, som er kjernen i NYCity Slickers, festivalmusikere i samspill med lokale musikere og unge talenter fra Nordkapp kulturskole. Det musikalske krydderet under filmfestivalen falt i smak, og i år kommer NYCity Slickers knallsterkt tilbake med alle de åtte medlemmene av bandet og et lass med bluegrass-instrumenter; fele, trekkspill, banjo, bass, mandolin, gitar, skjeer og vaskebrett.

Broadway
NYCity Slickers er et band med svært høy kompetanse og bred erfaring fra mange sider av musikk livet i New York, Bandleder Faser Hardin har jobbet som musikalsk leder på Broadway i en årrekke, med store musikaler som A Chorus Line. Ektefellen Annie Chadwick har bakgrunn som operasanger og skuespiller, og for datteren Abigail var veien kort fra familiens lille leiligheten i Hell`s Kitchen til de store musikalene på Broadway. Abigail var barnestjerne allerede som 4-åring og er som voksen nominert til Tony Award, musikalenes Oscar, to ganger. For å gi publikum topp kvalitet har bandet med sin faste lydtekniker, som til daglig jobber på en av New Yorks mest anerkjente lydstudioer, Dubway Studios. Bandet har spilt på en rekke legendariske klubber i New York, som The Bitter End, Rockwood og Hill Country Club og har gitt ut to EPer, "Layin`it Down" og "Cotton Comet Sky".

Amerikansk støtte til kulturprosjekt
Allerede åpningsdagen blir det mulighet til å høre NYCity Slickers både i festivalteltet og under åpningen av Nordkapp Filmfestival i kinosalen. Du vil finne mer informasjon om konsertene utover i uken i festivalprogrammet. I tillegg til å holde konserter, inviterer NYCity Slickers i samarbeid med kulturskolene i Finnmark til workshop for unge musikalske talenter og musikere fra regionen. Her skal musikalske krefter fra New York og Finnmark smeltes og eltes sammen. Tradisjonelle norske sanger skal øves inn med bluegrass-vri, og senere framføres for publikum.
Nordkapp Filmfestival har tatt på seg å være hovedarrangør for den norsk-amerikanske kulturutvekslingen, og er glade for at både Finnmark fylke og den amerikanske ambassaden støtter prosjektet og spanderer reiseutgiftene til hele bandet. Dermed er den spesielle kulturutvekslingen godt forankret på begge sider av Atlanterhavet.

Inspirasjon for ungdom
Festivalsjef Edelh Ingebrigtsen håper møtene mellom amerikanske musikerne og deltagerne på workshopen skal inspirere spesielt ungdom til å utvikle sine musikalske talenter og øke sin kunnskap om musikk.
- Det er flott for ungdom fra Finnmark å ha et nettverk i musikklivet i New York, som de kan benytte seg av om de ønsker det, sier Ingebrigtsen.

Annie Chadwick er karriererådgiver for artister i New York, og både hun, ektemannen Faser og datteren Abigail er mer enn gjerne døråpnere og rådgivere for ungdom som vil utforske musikklivet i New York, søke utdanning innenfor musikk eller opptre i storbyen. I kulturutvekslingen ligger det også en mulighet for praksisplass ved lydstudioet Dubway på Manhattan.

Samarbeid på tvers
En internasjonal filmfestival i by som Honningsvåg er et stort løft, og det er derfor flott å kunne samarbeide på tvers av det lokale kulturlivet, og engasjere bredt, mener festivalsjefen.
-Vi håper dette kan bidra til å løfte stemningen og få flere ut av sofaen og ut på forskjellige arrangement under festivalen, sier hun.
Hun har organisert den norsk-amerikanske kulturutvekslingen som et eget sideprosjekt til filmfestivalen, som har gått inn med en egeninnsats på 30.000 kroner.

Kulturskolene i Finnmark, og spesielt rektor Per-Inge Jensen ved Nordkapp Kulturskole, er sterkt involvert, og i samarbeidet inngår også Honningsvåg kirke. Filmfestivalens styremedlem Knut Erik Jensen har selvsagt sin egen regi på de amerikanske musikerne, og har fulgt dem med kamera både høyt og lavt i New York, og resultatet blir vist på filmfestivalen.

NYCity Slickers:
Her er en kort presentasjon av ekteparet Faser Hardin og Annie Chadwick, og datteren Abigail Hardin, som startet og eier bandet.

Faser Hardin (bandleader) - spiller banjo og trekkspill og hammered dulcimer i bandet, er utdannet ved Indiana University School of Music, og er daglig musikalsk leder i Church of the Village. Hardin har jobbet som musikalsk leder på Broadway i en årrekke, blant annet med store musikaler som Chorus Line og La Vie en Bleu. I tillegg til å jobbe som utøvende musiker og arrangør, komponerer Hardin original musikk til ulike oppsetninger.

Annie Chadwick (vokalist) - er profesjonell skuespiller og har hatt en rekke roller på ulike teatre i New York, i store musikaler på Broadway, kjente tv-serier som Law & Order, og i ulike filmer. Hun er utdannet operasanger ved IU School of Music. Chadwick har skrevet boken "ShowBiz Bookkeeper" og driver karriererådgivning for artister gjennom sitt og ektemannens selskap "Up-to-date Theatricals". Chadwick har blant annet vært gjest i det populære amerikanske tv-showet "Saturday Night Live".

Abigail Hardin (vokalist) - begynte som barnestjerne på Broadway, 4 år gammel. Hun ble nominert til Tony Award i 2009 i kategorien beste hovedrolle i musikalen "That`s Showbiz!", og for beste birolle i musikalen "OPA!" i 2008. Hardin har vært vokalist i en rekke band i New York, og behersker alt fra kirkemusikk og musikaler, til pop, rock og country. Hardin har gått to år på musikal-linjen på Emerson College i Boston, og er medlem av "WorkShop Theater Company".

Bandet består forøvrig av briljante profesjonelle musikere på gitar, bass, mandolin og fiolin. Bandets lydtekniker jobbet blant annet på Adeles utgivelse "Rolling in the deep", som fikk en rekke Grammy-priser.

Mer bakgrunn finner du på bandets hjemmeside: www.nycityslickers.com

Prosjektet er støttet økonomisk fra den Amerikanske Ambassaden og Finnmark Fylkeskommune
nordkappfilmfestival.no